Probiotski jogurt – neizostavan saveznik u ubrzanju metabolizma

Sadržaj

Jogurt je jedan od mliječnih proizvoda koji se konzumira od najranijeg djetinjstva. O njegovim benefitima svjedoče brojni stručnjaci, koji ističu probiotski jogurt kao nutritivno najbogatiji, sa funkcionalnošću koja se odražava u brojnim segmentima našeg zdravlja od najranijeg doba do kasne starosti.

Ovo su neki od najznačajnijih benefita koje obezbjeđuje redovna konzumacija jogurta bogatog probiotskom kulturom, a najpoznatiji na našem tržištu je svakako Balans+ :

  1. Održavnje zdravlja digestivnog sistema

Zbog visokog sadržaja mliječnih kiselina i bakterija, probiotski jogurt se pokazao kao najefektivniji funkcionalni proizvod koji reguliše neprijatne simptome nadutosti, probleme sa varenjem i poznati sindrom nervoznih crijeva.

  1. Bogat proteinima

U samo 250g probiotskog jogurta može se naći do 8g proteina koji daju snagu vašem organizmu i pružaju osjećaj sitosti, što sprječava prekomjeran unos hrane.

  1. Prevencija dijabetesa

Redovna konzumacija probiotskog jogurta umanjuje mogućnost oboljevanja od dijabetesa tipa 2, jer pospješuje apsorpciju neophodnih nutrijenata u digestivnom traktu, što je značajno i za održavanje krvnog pritiska.

  1. Zaštita od nastanka kardiovaskularnih bolesti

Konzumacija jogurta na dnevnom nivou snižava mogućnost za oboljenjem od srčanih bolesti za 18%, te ga treba uključiti u izbalansiranu ishranu bogatu vlaknastim voćem, povrćem i žitaricama koje se preporučuju u prevenciji srčanih bolesti.

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.