Mlijekoprodukt obilježio Svjetski dan mlijeka

Sadržaj

Donacijom Vitalia mlijeka socijalnim ustanovama u BiH, najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, koja posluje u okviru regionalnog lidera Imleka, obilježila je 1. jun Svjetski dan mlijeka.

U kompaniji kažu da je ovaj datum prilika da se podsjetimo na značaj redovne konzumacije mlijeka koja doprinosi jačanju imuniteta i prevenciji brojnih bolesti.

“Društveno odgovorno poslovanje naša je praksa već duži niz godina. Smatramo da svako treba da ima pravo na redovne i zdrave obroke i mi ovakvim akcijama želimo da budemo pozitivan primjer svima ostalima.  Samo jedna šolja mlijeka na dan obezbijediće dovoljne količine hranjivih materija poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i vitamina D,  neophodnih za  očuvanje zdravlja cjelokupnog organizma. Vitalia proizvodi sadrže sve navedene elemente, a napravljeni su isključivo od najkvalitetnijeg mlijeka sa domaćih farmi”, kažu u Mlijekoproduktu.

Među ustanovama kojima su uručene donacije je i banjalučki Crveni krst. Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta, Željkica Ilić, zahvalila je na ovoj donaciji u ime svih korisnika javne kuhinje ove organizacije.

Saradnja sa kompanijom Mlijekoprodukt traje već godinama kroz brojne donacije koje su uručili našoj ustanovi. U kuhinji Crvenog krsta svakodnevno pripremamo 435 obroka, pa je svaka pomoć u vidu ovakvih donacija i više nego dobrodošla”, kazala je Ilićeva.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mlijeka Mlijekoprodukt je uručio Vitalia proizvode organizacijama Crvenog krsta u Banjaluci i Kozarskoj Dubici, Merhametu u Sarajevu, Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu i Uduženju višečlanih porodica “4+” iz Banjaluke.

 

 

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.