Jogurt Moja Kravica - Tu gdje je porodica

Jogurt Moja Kravica je prisutan na vašim porodičnim trpezama već skoro sedam decenija! Ima osvježavajuć, blag ukus kremaste teksture. Uz ovaj jogurt rasle su generacije, a Moja Kravica rasla je sa njima, donoseći inovacije inspirisane potrebama cijele porodice.

Moja Kravica jogurti za cijelu porodicu

Ponudu jogurta s godinama smo učinili bogatijom, a pakovanja modernijim, zadržavajući ono što najviše volite: tradicionalnu domaću recepturu i pun ukus jogurta.

Danas, Moja Kravica jogurti, prilagođeni su cijeloj porodici, ljudima svih potreba i životnih stilova. Moja Kravica se ponosi i posebnim linijama, kao što je: gusti jogurt za ljubitelje kremastih mliječnih užitaka.

Jogurt 100% domaćeg porijekla i proizvodnje

Proizvodnjom domaćeg jogurta već dugi niz godina podržavamo domaće mljekare i male proizvođače.

Moja Kravica jogurt: ukus oko koga se svi slažu

Kremast i fin, Moja Kravica jogurt je redovan gost vaših porodičnih trpeza, gdje se često nađu i drugi, vama omiljeni Imlek mliječni proizvodi. Uljepšava i obogaćuje vaše omiljene obroke, pretvarajući ih u prave užitke.

Na količinu od 100g jogurt sadrži sledeće nutritivne vrijednosti.

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
2,8% 3,4g 4,2g 233kJ-56 kcal

Moja Kravica jogurt sa 2,8% mliječne masti

Moja Kravica jogurt dolazi sa dobro poznatim, blagim ukusom, teksturom srednje gustine i sa 2,8% mliječne masti. I sve to u modernom pakovanju.

Gusti jogurt kremaste teksture - za intolerantne na mliječni šećer

Gusti jogurt je član Moja Kravica porodice od 2017. godine i do sada je prikupio mnogo obožavaoca! Gušća struktura donosi raskošan kremasti užitak! Zbog toga je Gusti jogurt obavezan dio mnogih trpeza.

Nutritivne vrijednosti za gusti jogurt na 100g

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
2,8% 3,4g 4,2g 229kJ-55 kcal

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Od jogurta u čaši do porodičnog pakovanja od 1 kg.

Moja Kravica jogurt u čaši najslađe ide uz pekarske proizvode, ili brzi doručak za jednu osobu, dok su veće ambalaže jogurta idealne za raskošni porodični doručak, ili lagane večere u krugu prijatelja.

Uz različita pakovanja Moja Kravica jogurta, biraj svoj omiljeni ukus, u svakoj situaciji!

Moja Kravica jogurt - više od napitka

Od tradicionalnog doručka, sačinjenog od nasjeckanih suhomesnatih proizvoda i naših mliječnih proizvoda, preko palente i jaja na 100 načina, pa sve do moderne i zdrave kaše sa ovsenim pahuljicama – sa svime se slaže! Neki ga vole i uz slatka zadovoljstva, palačinke, štrudle, kao i slatka peciva.

Ali on je i više od napitka. Koristimo ga i u receptima, pa ga dodajemo u sočne proje, gibanice, ali i potaže, čorbe, mafine i kolače.

Pitali ste nas o jogurtu

U Mlijekoprodukt mljekari, jogurt se pravi isključivo od svježeg domaćeg mlijeka. Ono se dobija fermentacijom, kada bakterije konvertuju laktozu (prirodno prisutan mliječni šećer u mlijeku) u mliječnu kiselinu. Mliječna kiselina čini mlijeko kiselijim, što smanjuje PH vrijednost napitka. Poslijedično, proteini se zgušnjavaju, čime se dobija kremastija tekstura jogurta, u odnosu na tečnu u mlijeku.

Fermentacija je zaslužna i za kiselkast ukus jogurta.

Mliječna fermentacija podrazumeva korišćenje dobrih bakterija (probiotika), koji imaju blagotvoran uticaj na digestivni sistem. Zbog toga se jogurt preporučuje u svakodnevnoj ishrani, radi regulacije varenja.

Od mljekare do vaše trpeze

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.