Maslac Moja Kravica - Osnova svih dobrih jela!

Maslac Moja Kravica je osnova svih dobrih jela. Ovaj puter je sočan, bogat i ukusan. Koristi se za prženje, kao sastojak u kolačima, tortama i pecivima, ili drugim ukusnim recepturama. Sastav maslaca je čista visokokvalitetna pasterizovana pavlaka. Dok se Moja Kravica maslac savršeno snalazi u ulozi kulinarskog sastojka, naš Namaz od maslaca je još kremastije teksture, idealan za mazanje.

Maslac - jedan sastojak, na hiljade jela

Skoro da nema univerzalnijeg sastojka od maslaca, koga drugačije zovemo i – puter.

Moja Kravica maslac je rado viđen gost na svačijoj trpezi, a uvijek omiljen u društvu drugih namirnica. Od doručka, preko brze užine, ručka, pa sve do večere – može da se koristi u skoro svakom jelu. Za najjednostavnije recepte, poput prženih jaja, kao i one najkomplikovanije, poput višespratnih torti ili francuskih delicija. U slatkišima i slanišima – ovaj puter je svuda je dobrodošao.

Kad god želite bogatiji ukus prženih jela, umjesto ulja koje inače koristite – stavite Moja Kravica maslac. Kada želite da ukus kolača učinite bogatijim, a teksturu sočnijom – umjesto margarina koristite Moja Kravica maslac.

Osjetite razliku. Moja Kravica maslac, raskošnog i punog ukusa, ima i zavidan nutritivan sastav, pa ćete ga konzumirati bez trunke griže savjesti.

 

Maslac sastav - tablica nutritivnih vrijednosti

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
82g 0,65g 0,66g 3056kj/743kcal

Namaz od maslaca - isti maslac, još kremastije izdanje

Iako znamo da osim u kuvanju, rado koristite naš klasičan maslac i kao namaz, načuli smo da biste voljeli da je za ovu svrhu još kremastiji i da dolazi u praktičnijem pakovanju.

Zato smo kreirali jedinstvene namaze od maslaca: original i slani.

Originalni namaz od maslaca

Pravi maslac, u kremastijoj formi.

Premažite ga preko omiljenog hljeba i osjetite topljenje zalogaja u ustima. Isprobajte i delikatesnu kombinaciju, pa preko njega dodajte med.

Slani namaz od maslaca

Namaz od maslaca obogaćen sa solju.

Probajte ga za doručak, namažite preko parčeta hljeba, ili pirinčanih galeta. Odlično se slaže uz sve tradicionalne doručke i mezetluke.

Namaz od maslaca sastav - nutritivna tabelica

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
40g 6g 2,3g 1621kj/393kcal

Praktična pakovanja Moja Kravica maslaca - za svačije kulinarske potrebe

Moja Kravica maslac je potpuno prirodan proizvod. Nema vještačke mirise, boje i ukuse. Pravi maslac, napravljen po tradicionalnoj recepturi. Bogatog ukusa i idealne teksture.

Zbog prirodnog sastava, maslac čuvajte na tamnom i hladnom mjestu (najbolje u frižideru). Rok trajanja je 100 dana. Pošto puter ima vrlo ograničen rok trajanja, učinili smo ga dostupnim u nekoliko veličina, kako bi svako mogao da nabavi onaj koji će u roku i iskoristiti.

Za veće kulinarske izazove i sve one koji ga često koriste, kreirali smo pakovanje maslaca od 200g, za manje recepture napravili smo maslac od 125g, a za svega jedno ili dva prženja umjesto ulja, ili po koje gustiranje maslaca na hljebu – tu je maslac od 10g.

Recepti sa puterom

Skoro sve što pravite, možete da pravite sa Moja Kravica maslacem!
Bilo da odlučite da ga koristite kao namirnicu na kojoj ćete pržiti, ili kao sastojak u jelu. Od vas smo saznali na stotine načina kako ga koristite, pa i sami prionuli “na posao” i isprobali najzanimljivije recepture. Zavirite u Imlek kuhinjicu.

Recept za čokoladni tart sa maslacem (3:48 MIN)

Recept za rižoto sa puterom (1:20 MIN)

Lovačke šnicle pržene na maslacu (3:10 MIN)

Lava kolač sa maslacem (2:20 MIN)

Pitali ste nas o maslacu

Maslac je mliječni proizvod napravljen od pasterizovane pavlake. Drugačije, maslac zovemo i: puter, maslo i buter. On se pravi od pavlake od kravljeg mlijeka, a vjerovali ili ne – za jedan kilogram maslaca, treba nam čak 20 litara punomasnog mlijeka. To ga svrstava na listu mliječnih proizvoda sa najvećom koncentracijom mlijeka!

Punog i bogatog ukusa, maslac i namaz od maslaca su proizvodi koji su obavezan dio kuhinje svake vrsne poslastičarnice i najelitnijih svjetskih restorana.

Apsolutno!

Maslac je pogodan za prženje i ima visoku tačku dimljena, pa dok god pržite na temperaturama nižim od 170°C, znate da se učinili i zdrav izbor!

U maslacu su i prirodno pristuni vitamini, a mliječne masti nutricionisti sve češće smatraju zdravijim od biljnih ulja. Dakle, ne samo da je maslac pogodan za prženje, besprekorno ukusan, već i nutricionistički preporučljiv!

Savjetujemo da samo pazite na količine. Poput svih visokomasnih namirnica, on je kaloričan, pa ga slobodno koristite svakodnevno, ali u ograničenim količinama.

Zbog ukusa, nutritivnih vrijednosti, sastava, pa čak i teksture.

U svim navedenim stavkama, maslac pobjeđuje!

Zato ćete vidjeti da svaka vrhunska poslastičarnica koristi isključivo maslac, a ne margarin. Osim toga, maslac je potpuno prirodan proizvod, i kao takav – on je lišen trans masti koje su fabrički proizvedene i nalaze se u margarinu. pozabavili u tekstu.

Od mljekare do vaše trpeze

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.