O nama

Mlijekoprodukt je najveća mljekara u Bosni i Hercegovini sa osnovnom misijom da obezbjedi kvalitetne, ukusne i zdrave mliječne proizvode u skladu sa najvišim svjetskim standardima. Mlijeko otkupljujemo sa više od 1500 velikih i malih porodičnih farmi širom BiH odakle dnevno prikupimo oko 160 hiljada litara svježeg, domaćeg mlijeka vrhunskog kvaliteta.

Savremena tehnologija, konstantno unapređenje proizvodnog procesa i inovacije kao veoma bitan segment našeg poslovanja rezultirali su sa preko 100 različitih pakovanja mliječnih proizvoda koje svakodnevno plasiramo na tržište.
Pored domaćeg tržišta, naše proizvode plasiramo i na tržište Evropske Unije, Crne Gore i Srbije.
Veliku pažnju posvećujemo i društveno odgovornim aktivnostima sa posebnim senzibilitetom prema djeci i socijalno ugroženim članovima društva.

Pored poštovanja svih propisanih normi i zakonskih obaveza iz oblasti ekologije, u 2015. godini implementiran je standard ISO 14001:2004 Sistemi upravljanja zaštitom životne sredine.
Obezbjeđivanje potrošača zdravim, ukusnim i hranjivim proizvodima u cilju podizanja nivoa svijesti o neophodnosti zdravog i izbalansiranog načina ishrane.
Pored tržišne orijentacije, Mlijekoprodukt kao društveno odgovorna kompanija konstantno vodi računa o društvu i okolini u kojoj posluje.

Naša istorija

Kompanija Mlijekoprodukt osnovana je 01.03.1997. godine u opštini Kozarska Dubica kao mala lokalna mljekara sa početnom dnevnom preradom od svega 300 litara mlijeka.

1997.

Dnevni otkup i prerada mlijeka premašuje 100.000 litara, a Mlijekoprodukt postaje najveća mljekara u Bosni i Hercegovini

2005.

Mlijekoprodukt ulazi u sastav Imlek grupe i nastavlja ubrzano da se razvija te učvršćuje svoj status najvećeg prerađivača mlijeka i jednog od lidera na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

2008.

Potpisan je Ugovor o akviziciji mliječnog portfolia kompanije Natura Vita iz Teslića, a brend Natura milk je osnažen i uvršten u brend portfolio zajedno sa postojećim brendovima Vitalia, Moja Kravica, Balans+, Jogood, Bello i Grekos.

2012.

Mlijekoprodukt preuzima lidersku poziciju na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

2017.

Mlijekoprodukt preuzima lidersku poziciju na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Održivost i uticaj na životnu sredinu

Imlek i Mlijekoprodukt brendove potrošači prepoznaju kao kvalitetne, zdrave i ukusne, zbog čega kompanija, putem društveno odgovornih projekata iskazuje i dio zahvalnosti za povjerenje koje joj se ukazuje godinama.

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.