Mlijeko Moja Kravica

Od prvog Moja Kravica mlijeka do danas – uspijevamo da očuvamo i njegujemo tradicionalne metode mljekarstva u BiH i pripremamo isključivo zdravo, visokokvalitetno mlijeko sa domaćih farmi. Prilagođavamo mlijeko potrebama cijele porodice, pa je tako danas pred vama raznolik portfolio Moja Kravica mlijeka: Dugotrajno mlijeko, D3 mlijeko i Mlijeko bez laktoze.

Dugotrajno mlijeko 2,8% m.m: kalorije i nutritivni sastav

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
2,8% 3g 4,5g 231kJ-55 kcal

Dugotrajno mlijeko Moja Kravica sa 2,8% mliječne masti

Dugotrajno mlijeko Moja Kravica sa 2,8% mliječne masti odavno je postalo simbol za kravlje mlijeko na domaćem tržištu. Ovo klasično mlijeko, sa srednjim postotkom prisutnih mliječnih masti odlikuje se visokim kvalitetom i blagim ukusom. Dostupno je u ambalažama od 1,5 litra, 1 litra i 0,5 litra.

Dugotrajno mlijeko Moja Kravica sa 1,5% mliječne masti

Dugotrajno mlijeko Moja Kravica sa 1,5% mliječne masti odlična je alternativa standardnom dugotrajnom mlijeku za sve koji žele da uživaju u jednako lijepom ukusu mlijeka, ali da unesu manje masti i kalorija. Dostupno je u ambalaži od 1 litra.

Dugotrajno mlijeko 1,5% m.m: kalorije i nutritivni sastav

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
1,5% 3g 4,5g 183kJ-43 kcal

D3 mlijeko kalorije i nutritivni sastav

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
3,2% 3,1g 4,5g 233 kJ - 56 kcal

Dugotrajno D3 mlijeko Moja Kravica

Dugotrajno mlijeko Moja Kravica obogaćeno je korisnom dozom vitamina D3. Jedna do dvije čaše ovog mlijeka obezbjeđuju dnevnu potrebu organizma za vitaminom D! Vitamin D je neophodan za pravilan rast I razvoj djece, jer pomaže apsorpciju kalcijuma i omogućava pravilan rast kostiju. Ovo mlijeko ima 3,2% mliječne masti i dostupno je i u ambalaži od 1l.

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Pitali ste nas o mlijeku

Preporučljivo konzumirati u naredna 2, 3 dana od dana otvaranja.

UHT je skraćenica za ultra-high-temperature. Obično se sprovodi na temperaturama od 135-142 ºC, u toku nekoliko sekundi. Tokom kratkotrajne sterilizacije se u potpunosti uništavaju svi mikroorganizmi štetni za čovjeka. To pruža dugotrajnom mlijeku duži rok trajanja u odnosu na svježe mlijeko koje se obrađuje pasterizacijom, na temperaturama nižim od 100 ºC.

Važno je znati da ni jedan od ovih procesa ne dovodi do uništavanja vitamina I minerala, odnosno nutrijenata koji su prirodno prisutni u mlijeku. Dakle, i pasterizacija i UHT obrada u potpunosti očuvaju sve prirodno prisutne nutrijente u mlijeku, jer oba procesa spovodimo u strogo kontrolisanim uslovima, od strane izvrsnih tehnologa.

Ne, ova mlijeka u sebi imaju laktozu, ali mislili smo i na vas: Moja Kravica mlijeko bez laktoze nudi idealnu alternativu svima koji su osjetljivi na mliječni šećer. Ovo mlijeko odlikuje se istim, prijatnim ukusom kao i standardno, ali je lišeno laktoze, te će vam u potpunosti odgovarati.

Od mljekare do vaše trpeze

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.