Mlijeko za kafu Moja Kravica

Mlijeko za kafu Moja Kravica transformiše običnu šolju kafe u ukusni, kremasti užitak, kao iz kafića. Ovo mlijeko za kafu koristi se za crnu kafu, instant kafu, ali i makijato, kapućino ili kafe late, ukoliko kod kuće imate aparat za pjenu. Podignite iskustvo ispijanja kafe na viši nivo, uz dodavanje Moja Kravica mlijeka za kafu svom omiljenom jutarnjem napitku.

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
3,8g 3g 4,5g 246 kj / 64 kcal

Mlijeko za kafu: sastav

Kako bi vaša kafa imala bogatu pjenu i pun ukus, potrebno je da mlijeko koje koristite ima visok procenat masti. Moja Kravica mlijeko za kafu je punomasno i obezbjeđuje užitak pri svakom ispijenom gutljaju.

Moja Kravica mlijeko za kafu za praktičnu upotrebu

Dostupno u ambalaži od 1l, mlijeko za kafu prilagođeno je različitim potrebama potrošača.

Mlijeko i kafa - savršen par

Mlijeko se za kafu koristi se za dodavanje kremaste teksture, ublažavanje gorčine kafe i pružanje dodatnih slojeva ukusa napitku. Za mnoge ljubitelje kafe – mlijeko je nezamjenjiv sastojak. Dodavanje mlijeka se podrazumijeva kod nekih vrsta kafe, kao što su: instant kafa, kapućino, makijato i naravno – kafe late. Rado se koristi i da razblaži gorčinu domaće kafe ili espresa.

Za kvalitet i idealan ukus kafe, odgovorni su: kafa koju koristite, mlijeko koje koristite i vaše vještine pravljenja kafe. Uz Moja Kravica mlijeko, o jednom od ova tri faktora ne morate da brinete.

Pitali ste nas o Moja Kravica mlijeku za kafu

Ako imate espreso aparat sa funkcijom za pjenu, slijedite uputstva za upotrebu aparata. Ako nemate takav aparat, možete umutiti pjenu uz ručnu ili električnu mutilicu.

Stavite mutilicu u hladno mlijeko (sa hladnim mlijekom za kafu pravi se bogatija pjena) i rotirajte je snažno i brzo. Električne mutilice će ovo same raditi, potrebno je samo da ih stavite u čašu sa malo mlijeka i kafe, a zatim uključite. Trudite se da održavate istu dubinu mutilice tokom procesa mućenja.

Kada primjetite da mlijeko počinje da pjeni i stvara sitne mjehuriće, spustite mutilicu bliže površini mlijeka i nastavite rotaciju. Radite ovo dok ne dobijete željenu količinu pjene.

Od mlijekare do vaše trpeze

Pokreni video
Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.