Pavlaka za kuhanje

Moja Kravica je neutralna mliječna pavlaka koja jelima daje pun ukus i kremastu teksturu. Pravimo je koristeći isključivo kvalitetno mlijeko, što joj daje prepoznatljivo bogatstvo ukusa. Rado je umiješamo u omiljene čorbe, umake i slane specijalitete.

Pavlaka za kuvanje sastav i nutritivne vrednosti

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
20g 2,4g 4,1g 850,5kJ/206 kcal

Moja Kravica pavlaka za kuvanje - svako jelo postaje ukusnije

Mliječna pavlaka je jedan od sastojaka koji uvijek treba imati u frižideru. Spada među pažljivo čuvane “tajne sastojke” iskusnih kuhara. Ovaj jednostavan dodatak pretvara svako jelo u pravo kremasto zadovoljstvo.

Pavlaka za kuhanje je napravljena od steriliziranog mlijeka visokog kvaliteta i sadrži 20% mliječne masti.

Raznovrsna upotreba pavlake za kuhanje

Moja Kravica pavlaka za kuhanje, u kombinaciji s drugim sastojcima, pruža jelu kremastu teksturu i raskošan okus. Bogata mliječna mast doprinosi punoći ukusa, dok nježan okus omogućava da se lako kombinira s različitim jelima. Zbog svoje svestranosti, pavlaka za kuhanje ima izuzetno široku primjenu u receptima.

Sosevi sa neutralnom pavlakom

Prilikom pripreme soseva, Moja Kravica pavlaku za kuhanje možete koristiti u manjoj ili većoj količini, ovisno o željenoj gustini jela. Odličan je izbor za pripremu soseva od gljiva i bijelih soseva koji se obično poslužuju uz meso. Osim toga, koristi se i za umake uz tjesteninu – kao što su carbonara, umak od četiri vrste sira i različite vrste zapečenih tjestenina.

Čorbe i potaži za pavlakom za kuhanje

Moja Kravica pavlaka za kuhanje je savršen dodatak kremastim juhama, a u svakom receptu za kremastu čorbu pronaći ćete je kao neizostavan sastojak. Dodatak ovog mliječnog proizvoda čorbama pruža raskošne i ukusne okuse.

Bilo da je riječ o jesenskom pireu od bundeve, osvježavajućem pireu od brokolija ili šumskom pireu od gljiva, naša pavlaka za kuhanje dodaje sočnost i poboljšava strukturu.

Pavlaka za kuhanje i prelivi za pečena jela

Pavlaka za kuhanje će vam poslužiti i za sva vaša omiljena zapečena jela: musaku, ćuretinu sa mlincima, pečeni francuski krompir, lazanje…

Ukoliko imate Moja Kravica pavlaku za kuhanje, jaja i začine kod kuće, uvijek ćete imati i izvrstan preliv koji će obogatiti vaše jelo, dajući mu puniji i sočniji ukus.

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Pitali ste nas o Moja Kravica pavlaci za kuhanje

Da, tačno je. U pitanju je prava pavlaka (mliječni proizvod) za kuhanje.

Ističemo s radošću da je naša pavlaka mliječna – svježa, napravljena na autentičan i tradicionalan način.

Razlika između krema za kuhanje na biljnoj bazi i mliječnih pavlaka za kuhanje je, osim po ukusu, važna i po nutritivnim vrijednostima. Ova razlika je vrlo slična razlici između margarina i maslaca. Dok je krema od biljnih ulja puna štetnih trans masnoća, kao i raznih veštačkih dodataka i aroma, mliječna se bazira na mlijeku, potpuno prirodnoj masnoći i zahtijeva minimalno dodataka kako bi bila ukusna, sočna i primjenjiva u kuhanju.

Mliječna pavlaka je također značajno ukusnija i daje puniju teksturu. Sigurni smo da će Moja Kravica pavlaka za kuhanje osvojiti vaš stol.

Vrlo je bogat i intenzivan.

Zbog toga je i vrlo univerzalan sastojak, pogodan za najrazličitija jela i recepte. Pavlaka za kuhanje ima pun ukus zahvaljujući 20% mliječne masti, čime jelima pruža ljepšu i sočniju teksturu.

Za deserte uvijek rado preporučujemo korišćenje naše mliječne slatke pavlake, ali ako je nemate u frižideru, a imate Moja Kravica mliječnu pavlaku – ne brinite! Dovoljno je da u nju dodate nekoliko kašika šećera u prahu i promiješate dok se smjesa potpuno ne sjedini. Sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatima!

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.