Balans+ probiotski mliječni proizvodi

Balans+ portfolio sačinjen je od mliječnih proizvoda koji u sebi sadrže jedinstvenu formulu probiotika: dvije probiotske kulture (LA5 i BB12), kao i vlakno Oligofruktoze, koje utiče na povećanje dobrih bakterija u crijevnoj flori. Jedini smo na tržištu djelotvornost naših probiotskih mliječnih proizvoda i klinički dokazali.

Balans+ mliječni proizvodi

Balans+ probiotska formula: Bifido Digestio kompleks za bolje varenje

Balans+ probiotska formula jedina je klinički ispitana na tržištu. Balans+ linija zato sa ponosom ističe da proizvodi ove linije dokazano djeluju. Kliničko ispitivanje sprovedeno 2009. godine pokazalo je da ova formula ima niz zdravstvenih benefita.

Studija je obavljena u KBC “Bežanijska kosa” i imala je za cilj da istraži djelovanje Balans+ jogurta kod pacijenata sa funkcionalnim poremećajima digestivnog sistema. Rezultati su pokazali da jogurt pozitivno utiče na probavu, a takođe je primjećeno i poboljšanje simptoma depresije kod ispitanika.

Tokom 60-dnevne studije, pacijenti su svakodnevno konzumirali 500g Balans+ jogurta podjeljenog u dvije doze. Redovni pregledi su obavljani kako bi se pratila promjena stanja pacijenata. Rezultati su pokazali da je jogurt već nakon 10 dana upotrebe uspješno regulisao probavu, a nakon 60 dana je došlo do poboljšanja stanja kod 37% do 72% pacijenata u različitim aspektima.

Osim regulacije probave, redovna konzumacija Balans+ jogurta je pokazala i pozitivan uticaj na tjelesnu masu, tjelesne masti, tjelesnu vodu i depresiju.

Balans+ probiotski proizvodi

3,3 grama proteina
samo 1 gram mlečne masti
svega 41 kaloriju

Klinička studija o benefitima Balans+ proizvoda

Studija je dostupna svima, pa se možete uvjeriti u sve benefite Balans+ probiotskih proizvoda.

Često postavljana pitanja

Balans mliječni proizvodi, kao što je Balans+ jogurt, sadrže kombinaciju probiotskih kultura Lactobacillus acidophilus LA-5 i Bifidobacterium BB-12. Ove probiotske kulture su objedinjene u Bifido Digestio kompleksu, koji se koristi u svim Balans+ proizvodima. Osim toga, tu je vlakno Oligofruktoze koje služi kao “hrana” ovim probioticima, i tako uvećava njihovu snagu i efikasnost.

Da. Doza od 500g probiotskih proizvoda Balans+ na dnevnom nivou je sasvim dovoljna i ona koja se preporučuje za najbolje efekte. Najpratkičnije je da rasporedite ovo tako da tokom doručka pojedete jednu polovinu, a tokom večere drugu. Na primer, šolja jogurta uz doručak i uz večeru – i znate da ste učinili nešto dobro za svoj organizam i unijeli potrebnu dnevnu dozu probiotika!

Da, svi probiotski mliječni proizvodi iz linije Balans+ imaju isti probiotski kompleks. Jedina razlika je u njihovoj teksturi i ukusu.
Probajte ih sve i sigurni smo da ćete lako pronaći svog favorita!

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.