Kefir Balans+​

Kefir Balans+ je pravo mliječno cartstvo blagotvornih probiotika. Kefir ima zavidan sastav, priprema se po tradicionalnoj recepturi i klinički dokazano pozitivno djeluje na varenje. Pijte kefir svakodnevno, uz doručak i večeru, i stvorite novu zdravu naviku na kojoj će vam organizam biti zahvalan. Kefir Balans+ je blago za organizam.

Mliječna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrijednost
2,8g 3,3g 4,3g 55 kcal

Balans+ kefir kalorije i sastav

Svakih 100 grama Balans+ kefira sadrži samo 55 kalorija, uz obogaćeni miks od 2,8g mliječne masti za zadovoljenje apetita, 3,3g proteina za podršku mišićima i 4,3g ugljenih hidrata za kontinuiranu energiju. Uključite ga u svoju ishranu za osvežavajući talas vitalnosti uz niski unos kalorija.

Šta je kefir?

Kefir je fermentisani mliječni napitak koji se tradicionalno pravi od mlijeka i kefirnih kultura. Poznat je po svom osvježavajućem ukusu i karakterističnoj, kremastoj teksturi. Ovaj napitak ima dugu istoriju i smatra se da potiče iz Kavkaza, gdje se već vijekovima konzumira. U nutricionističkim krugovima, kefir važi za jedan od najzdravijih mliječnih proizvoda.

Kefir probiotik: čak 5 probiotskih kultura

Balans+ probiotski mliječni proizvodi imaju jedinstveni probiotski Bifido Digestio kompleks od 2 probiotske kulture (LA5 i BB12) i vlakna oligofruktoze. Klinički smo dokazali pozitivan uticaj ove formule na varenje, koje dolaze poslije samo 10 dana redovne konzumacije!

Pored ovih kultura, Balans+ kefir je prirodno bogat kefirnom kulturom, a uz to ima još 3 probiotske kulture. Da pojednostavimo, u Balans+ kefiru ima čak:

  • Ukupno 5 probiotiskih kultura i
  • Kefirna kultura

Sa zavidnim bogatstvom probiotika u svom sastavu, kefir je mliječni proizvod od koga možete da očekujete izuzetno pozitivne efekte na probavu, digestivni sistem, a posredno – i na sveukupno zdravlje. Ne zaboravite – kontinuitet je važan. Samo uz redovnu konzumaciju kefira iskusićete sve benefite ovog napitka.

Kakav je ukus kefira?

Kefir ima prijatan ukus. Nježan i blag. Takva je i struktura ovog napitka – vrlo nježna, kremasta. Kefir može da bude odlična alternativa za probiotski jogurt za sve one koji žele da dobiju maksimum zdravstvenih benefita iz svojih mliječnih proizvoda. Konzumirajte ga samog, ili kombinujte sa drugim namirnicama u frapeima i smutijima sa kefirom.

Kefir upakovan po vašoj mjeri​

Kefir je dostupan u ambalaži od 250g, 500g i porodičnoj ambalaži od 1kg.
Najmanju otvorite za doručak ili večeru i popijte odjednom. Srednja ambalaža je dovoljna jednoj osobi za cijeli dan – šolju ujutru i šolju uveče. Porodična ambalaža od 1 kg adekvatna je da zadovolji potrebe svih ukućana!

Pitali ste nas o kefiru

Nema posebnih pravila, može da se pije baš kao i svaki drugi mliječni napitak.

Mnogi uživaju u ukusu kefira i piju ga umjesto jogurta ili mlijeka, uz doručak i večeru. Oni koji ne uspjevaju da se naviknu na karakterističan ukus kefira, ali ne žele ni da se odreknu blagotvornog dejstva koje im pruža redovna konzumacija kefira – dodaju ga u smutije, u kaše i frapee. Na ovaj način zamaskiraju ukus, a obezbjede svom organizmu sva pozitivna dejstva.

Kako bi se napravio kefir, mlijeko se kombinuje sa kefirnom kulturom, koja je zapravo simbiotska kultura bakterija i kvasca. Kefirne kulture izgledaju kao mala bijela ili žuta zrnca i sadrže razne sojeve korisnih mikroorganizama. Ove bakterije i kvasci fermentišu mlijeko, pretvarajući laktozu (mliječni šećer) u mliječnu kiselinu, što kefiru daje karakterističan kiseli ukus.

Proces fermentacije kefira obično traje od 24 do 48 sati. Tokom ovog procesa se kefirne kulture hrane šećerom iz mlijeka i razmnožavaju. Nakon fermentacije, kefirna zrnca se odvajaju od napitka, a sam kefir je spreman za konzumaciju.

Važno je napomenuti da se u Imleku svi mliječni proizvodi, pa i Balans+ kefir, prave isključivo od svježeg mlijeka sa domaćih farmi, u kontrolisanim uslovima i uz poštovanje svih propisa i regulativa.

Osnovni zdravstveni benefit redovne konzumacije kefira je pozitivan uticaj na digestivni sistem. Zahvaljujući prisustvu probiotskih bakterija, kefir održava zdravlje i ravnotežu crijevne flore. Ova ravnoteža mikroorganizama može poboljšati proces varenja hrane, smanjiti nadimanje i doprineti boljoj apsorpciji hranljivih materija.

Pored toga, kefir je kao i drugi mliječni proizvodi, odličan izvor određenih makronutrijenata, ali i vitamina i minerala. Bogat je proteinima, kalcijumom, vitaminom D, vitaminom K i vitaminom B12.

Generalno, probioticima se pripisuje i pozitivan uticaj na imuni sistem, te i kefir, koji je pun probiotika, može pomoći organizmu u jačanju imuniteta.

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.