Pomoć “Mlijekoprodukta” farmerima

Sadržaj

300 hiljada evra za nabavku mehanizacije i povećanje kvaliteta mlijeka.

Vodeća mljekara u BiH, “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru regionalnog lidera Imleka, uručila je pomoć u vidu mehanizacije za više od 60 farmi sa ciljem povećanja kvaliteta sirovog mlijeka. Podijeljeno je 90 poljoprivrednih mašina za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu obradu zemljišta, ukupne vrijednosti 300 hiljada evra.

Zvaničnoj podjeli mehanizacije farmerima, koja je organizovana u prostorijama Agrokopa u Aleksandrovcu, prisustvovao je i predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara, Vladimir Usorac, koji je istakao značaj  saradnje sa “Mlijekoproduktom” kao najvećim otkupljivačem mlijeka u Republici Srpskoj.

U ova teška vremena kada farmeri nisu u mogućnosti da sami izdvoje sredstva za nabavku dodatne mehanizacije, pomoć je i te kako dobrodošla. Važno je napomenuti da je svaka farma dobila vlastitu ili zajedničku upravo onu mašinu koju su sami birali i koja im je bila neophodna za unapređenje prozvodnje. Saradnja proizvođača mlijeka  sa “Mlijekoproduktom” je više nego dobra. Kompanija redovno isplaćuje svoje obaveze prema farmerima i na taj način omogućava nesmetan proces proizvodnje mlijeka”, kazao je Usorac.

Iz kompanije “Mlijekoprodukt” napominju da kontinuitano rade na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa sa ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda.

Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima sa ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj nam je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave što diretno utiče na kvalitet mlijeka. Farmeri su značajna karika u proizvodnom lancu i zato nastojimo da ulaganjima unaprijedimo njihove uslove rada. Na taj način postižemo da finalni proizvodi koje nudimo našim potrošačima budu napravljeni od najkvalitetnijeg mlijeka sa domaćih farmi”, rekao je marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić.

Podsjećamo da je i u prethodnoj godini “Mlijekoprodukt” uložio 300 hiljada evra u modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama kako bi se osigurala efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane sa ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti u proizvodnji sirovog mlijeka.

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.