Manifestacija „Dan rekordera farmera 2016“ okupila najveće proizvođače mlijeka iz Republike Srpske

Sadržaj

Manifestacija „Dan rekordera farmera 2016“ u organizaciji kompanije „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru Imlek sistema – regionalnog lidera u ovoj oblasti, okupila je više od 100 farmera sa područja RS koji godišnje proizvode preko 100 hiljada litara mlijeka. Nagrađeni su rekorderi u tri kategorije, a pored farmera manifestaciji su prisustvovali i brojni zvaničnici iz Republike Srpske i BiH.

U kategoriji velikih poljoprivrednih sistema za prvo mjesto specijalnu zahvalnicu dobio je najveći dobavljač u 2015. godini kompanija "Farmland" iz Nove Topole, u kategoriji preduzeća prvonagrađena je kompanija "Arifagić investment" iz Prijedora, a u kategoriji porodičnih farmi – farma "Škundrić" iz Prijedora.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Stevo Mirjanić, naglasio je opredijeljenost Vlade RS za snažniju podršku agrarnoj politici. „Kompanija „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice jedna je od najuspješnijih i najorganizovanijih kompanija u Republici Srpskoj", dodao je Mirjanić.

„Čast nam je i zadovoljstvo da u našem sistemu imamo ovako velike farmere i proizvođače i ovo je samo jedan od dokaza da u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini postoji potencijal za dalji razvoj ovog sektora “, rekao je marketing menadžer „Mlijekoprodukta“, Vlado Sandić.

Farmeri rekorderi istakli su izuzetno zadovoljstvo kvalitetnom i profesionalnom saradnjom sa Mlijekoproduktom koji prati savremene trendove u preradi mlijeka.

Na svečanosti je rečeno i to da nagrađeni proizvođači predstavljaju najbolji primjer kako je i pored svih teškoća vlastitim radom moguće ostvariti uspjeh. Data je i snažna podrška daljnjem jačanju ovog sektora primarne poljoprivredne proizvodnje. Sektor mljekarstva ocijenjen je kao najuspješniji sektor poljoprivrede.

Svečanosti su prisustvovali  i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, direktor veterinarskog instituta RS, Drago Nedić, direktor kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba,  kao i brojni gosti i predstavnici medija.

Tradicionalna manifestacija “Dan rekordera” održana je u Kozarskoj Dubici.

Nagrade farmerima rekorderima su podijeljene u tri kategorije (1. veliki poljoprivredni sitemi, 2. preduzeća i 3. porodične farme):

1. Specijalne zahvalnice u kategoriji velikih poljoprivrednih sistema: 

Na trećem mjestu u ovoj kategoriji je Zemljoradnička zadruga „Livač“ iz Laktaša, sa isporučenih 453,749 litara mlijeka u 2015.
Na drugom mjestu u ovoj kategoriji je Poljoprivredno dobro „Semberija“ a.d. sa isporučenih 1,064,102 litre mlijeka u 2015.
Najveći dobavljač u ovoj kategoriji i inače najveći dobavljač u 2015. je Farmland iz Nove Topole sa isporučenih rekordnih 2,747,366 litara mlijeka.

2. Plakete i nagrade u kategoriji preduzeća:

Na trećem mjestu u ovoj kategoriji je „FARMA ARSENIĆ“ D.O.O. iz Kozarske Dubice sa isporučenih 786,036 litara mlijeka u 2015.
Na drugom mjestu u ovoj kategoriji je kompanija „MMB-INEXCOOP“ d.o.o., iz Šamca sa isporučenih 911,445 litara mlijeka u 2015.
Najveći dobavljač u ovoj kategoriji je kompanija „ARIFAGIĆ INVESTMENT“ d.o.o. iz Prijedora sa isporučenih 1,207,378 litara mlijeka u 2015.

3. Plakete i nagrade u kategoriji porodičnih farmi:

Na trećem mjestu u ovoj kategoriji je porodična farma u vlasništvu gospodina Pantelić Sime iz Donjeg Žabara sa isporučenih 679,612 litara mlijeka u 2015.
Na drugom mjestu u ovoj kategoriji je porodična farma u vlasništvu gospodina Cimirotić Samira sa isporučenih 687,450 litara mlijeka u 2015.
Apsolutni rekorder u kategoriji porodičnih farmi je „Farma Škundrić“ sa isporučenih 1,025,681 litara mlijeka u 2015.

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.