Svjetski dan digestivnog zdravlja

Sadržaj

Banjalučani i Sarajlije okušali se u igrama balansa uz neizostavni Balans+ jogurt.

Obilježavanje Međunarodnog dana digestivnog zdravlja organizovano je u sklopu promocije Balans plus jogurta koji klinički dokazano reguliše probavu za samo 10 dana, a prolaznici su imali priliku da igraju igre balansa i osvoje nagrade.

Prema medicinskoj statistici, svaka treća osoba u svijetu ima probavne smetnje. Šef odjela gastroenetrohepatologije Interne klinike Univerzitetsko kliničkog centra u Banjaluci, gastroenterohepatolog, prim. dr Aleksandar Dobrovoljski, kaže da je za  funkcionisanje i razvoj ljudskog organizma u cijelosti nephodna raznovrsna, balansirana ishrana , kao i da su za dobru probavu i regulisanje probavnih smetnji, veoma značajni i probiotici, odnosno “dobre” bakterije, posebno one koje se nalaze u mliječnim proizvodima.

“Najbolji prirodni probiotici, tj. probiotičke – dobre  bakterije nalaze  u mliječnim proizvodima, jogurtu,  kiselom mlijeku i kefiru. Značajno mjesto u lancu pravilne ishrane zauzima unos dobrih – probiotickih bakterija koje imaju blagotvorno dejstvo na sam digestivni trakt  i time  na cjelokupni organizam, a koje se nalaze u mliječnim proizvodima  kao sto je Balans plus”, kazao je je dr Dobrovoljski.

Marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić, rekao je da je u današnjim uslovima ubrzanog tempa života i brojnih obaveza potrebno naći balans u ishrani i prilagoditi je savremenom načinu života.

„Upravo je jogurt Balans plus savremeni prehrambeni proizvod sa klinički dokazanim probiotskim dejstvom koji pomaže zdravoj i uravnoteženoj ishrani.“ kazao je Sandić.

Svjetski dan digestivnog zdravlja obilježava se od 1958. godine sa ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju prevencije oboljenja digestivnog trakta.

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.