Imlek protein - Protein šejk i Protein puding

Imlek Protein šejk i Protein puding predstavljaju ukusne i hranljive opcije za sve one koji se brinu o svom zdravlju i fizičkoj spremi. Imlek Protein šejk i proteinski puding su pravi izbor za one trenutke kada želite da se osvježite i dopunite energiju prije ili poslije napornog treninga. Sa pravim bogatstvom mliječnih proteina, ovi proteinski mliječni proizvodi ne samo da će vas zasititi, već će i pomoći vašim mišićima da se oporave i rastu. Svaki gutljaj i svaki zalogaj su prava poslastica koja kombinuje svježinu mlijeka sa snagom proteina.

IMLEK Protein proizvodi - SNAGA je nadohvat ruke

PROTEIN šejk

Imlek proteinski šejk sa 30 grama mliječnog proteina pruža savršenu dozu energije i nutrijenata. Ovaj šejk nije samo ukusan, već i moćan izvor proteina koji će podržati vaše mišiće i pomoći vam da postignete svoje fitnes ciljeve.

PROTEIN puding

Imlek proteinski puding ima 20 grama čistog mliječnog proteina. Nudi neodoljivu kombinaciju kremaste teksture i bogatog ukusa, pružajući vam zadovoljstvo bez suvišnih kalorija.

Zašto IMLEK PROTEIN proizvodi?

Protein šejkovi su bez dodatog šećera

Imlek Protein šejk ne sadrži dodati šećer, što ga čini idealnim dijelom svakog plana ishrane, pogotovo ukoliko vodite računa o tome da bude minimalan unos ugljenih hidrata.

Bez laktoze

Radi maksimalne iskorišćenosti svih 30 g proteina koje sadrži, Imlek Protein šejk ne sadrži laktozu, pa time olakšava sintezu proteina u našem organizmu.

Šejk u ukusu u kome se uživa

Imlek protein šejkovi pružaju neodoljiv ukus koji će vam dati pravo zadovoljstvo u svakom gutljaju.

Zašto baš 30 G?

Mnogi sportisti i rekreativci smatraju da što više proteina unose, njihovi mišići će više da rastu i razvijaju se. Optimalna količina koju tijelo može da apsorbuje u jednoj konzumaciji je 30g, te će višak proteina biti neiskorišćen. Zato je dobro voditi računa o optimalnoj dozi proteina koja nam je zaista potrebna, kako bismo ostvarili što bolji i zdraviji efekat po naš organizam. Naš Čoko protein šejk sa 50 grama proteina možete konzumirati iz više navrata – na primjer i prije i poslije treninga i na taj način iskoristiti pun potencijal proteina. Imlek proteinski šejkovi sadrže baš onu dozu proteina koja vam je potrebna!

Značaj proteina i unosa proteinskih proizvoda

Zbog čega proteinski šejkovi i pudinzi treba da postanu dio vaše svakodnevne ishrane?
Kako biste znali odgovor na ovo pitanje – treba da znate šta je to što je glavna odlika proteina i zbog čega je važan njihov unos. Proteini (bjelančevine) su esencijalni elementi u vidu velikih molekula, a neophodni su ćelijama organizma – kako za rast, tako i za njihovu regeneraciju, pa i dobro funkcionisanje i strukturu svih živih ćelija u organizmu. O značaju proteina dovoljno govori i samo porijeklo njihovog naziva – riječ “protein” dolazi od grčke riječi “protos”, što znači prvi element.
Proteini predstavljaju za organizam vrlo značajne molekule, koji su u osnovi pravilne ishrane rekreativaca i sportista koji žele da porade na svom zdravlju, tijelu, a posredno – i duhu.

Proteini u ishrani

Posljednjih godina, proteini su sve češće u centru nutricionističkih planova ishrane. Proteini su jedan od tri makronutrijenata (ugljeni hidrati, masti, proteini), što znači da je tijelu potreban njihov redovan i relativno veliki unos. Za razliku od masti i ugljenih hidrata, tijelo ne skladišti rezerve proteina, pa nema zalihe koje može da iskoristi u slučaju dodatne potrebe organizma za njima. Upravo zato je važan optimalan unos proteina na dnevnom nivou.

Šta je mliječni protein?

Kada upotrebljavamo izraz “mliječni protein”, obično se upućuje na vrlo dragocjene sušene sastojke, koji imaju sijaset funkcionalnih i nutritivnih prednosti, a ekstrahovani su iz mlijeka. Protein iz mlijeka ima oko 80% kazeina i 20% whey proteina i, zbog benefita koje donose, često se konzumiraju kao dodaci ishrani.
Proteini iz mlijeka imaju antikataboličke efekte – sprječavaju razgradnju mišića, potpomažu gubitak masti iz organizma I sadrže svih 9 aminokiselina koje su potrebne organizmu da bi funkcionisao optimalno! Mliječni protein se apsorbuje sporo, što obezbjeđuje konstantno snabdevanje mišića amino-kiselinama u toku dužeg vremenskog perioda. Imlek Protein šejk i proteinski puding imaju mliječni protein što ih čini idealnim izvorom proteina između obroka ili poslije treninga.

Proteini i fizička aktivnost

Prilikom vježbanja, kada mišiće izlažemo naporu, na njima nastaju mikro oštećenja (upala mišića). U stanju mirovanja nakon vježbanja, mišići se regenerišu i jačaju tijelo. Kako bi došlo do regeneracije, tijelu je neophodan protein. Bilo da ste u svakodnevnom treningu ili povremeno vježbate, snagu ćete povratiti i ćelije nahraniti najbolje uz adekvatan unos bjelančevina i ukusan proteinski šejk i proteinski puding.

Kada je najbolje da se konzumira protein šejk ili puding?

Za najbolje rezultate i oporavak nakon vježbanja, neophodno je da se protein unese ubrzo nakon treninga. Proteinski šejk i protein puding predstavljaju najjednostavniji način konzumacije potrebnog proteina. Poslije treninga bi bilo najbolje konzumirati barem polovinu preporučene doze, dok ostatak možete unositi i kroz druge obroke.
Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.