Mlijekoprodukt – nastavak investicija u vrhunski kvalitet

Sadržaj

Kompanija „Mlijekoprodukt“ je u 2015. godini investirala 7 miliona konvertibilnih maraka u razvojne projekte u cilju podizanja kvaliteta sirovog mlijeka i  uvođenja najnovijih tehnologija u proizvodni proces kako bi svojim potrošačima obezbjedila najkvalitetnije, prirodne i zdrave mliječne proizvode. Ove investicije su omogućile da brendovi Vitalia, Moja Kravica, Balans+ i Natura milk postanu sinonimi za vrhunski kvalitet na cjelokupnom tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Pored konstatnog i značajnog ulaganja u kvalitet gotovih proizvoda, dobar dio investicija je usmjeren i u tehnologije koje omogućuju očuvanje životne sredine i održivi razvoj.  Od važnijih investicija u ovoj oblasti je instalacija kotla na biomasu pomoću kojega će se preći sa upotrebe lož ulja kao glavnog energenta na čvrsto gorivo. Ovim se, pored uštede energije, akcenat stavlja i na stvaranje čistije, zelenije i kvalitetnije budućnosti. Sa aspekta upotrebe energije Mlijekoprodukt je ovim ulaganjem omogućio korištenje domaćih izvora energije kao što je drvna masa koje će se obezbjeđivati iz prirodno obnovljivih resursa.

Briga za socijalno ugrožene kategorije stanovništva bila je još jedna od značajnih aktivnosti u 2015. godini. Pružena je podrška brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima, a najvažnija podrška je pružena dječijem domu Rada Vranješević kojem se kao i prethodnih nekoliko godina nastavilo sa obezbjeđenjem mlijeka i mliječnih proizvoda za sve njihove štićenike tokom cijele godine.

Mlijekoprodukt je i za tekuću godinu najavio značajne investicije u razvojne projekte u ukupnom iznosu od preko 6 miliona konvertibilnih maraka. Pored planiranih investicija u unapređenje i modernizaciju proizvodne opreme, te proširenje i modernizaciju logističkih kapaciteta, značajan dio investicija planiran je u nabavku savremenih laktofriza i modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama čime će se osigurati efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane sa ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti u proizvodnji sirovog mlijeka.

Podelite ovaj tekst:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Mlijekoprodukt.